El canvi de gerent és una bona oportunitat. Almenys així ho planteja el grup d'ICV-EUiA al Parlament, que portarà al ple la necessitat de revisar el projecte de fusió entre l'Hospital Josep Trueta i el Santa Caterina. Segons els ecosocialistes, és "oportú fer ara aquesta valoració, aprofitant el cessament del gerent, Vicenç Martínez Ibáñez" i que s'expliqui "aquest experiment que està desmantellant la sanitat pública dels gironins".

ICV-EUiA ha decidit presentar una moció per fer aquest balanç. La formació progressista ja havia intentat que es fes una valoració d'aquest projecte, però el vot d'ERC va fer que no prosperés. Per això, els ecosocialistes lamenten el rebuig d'ERC a avaluar la fusió del Trueta i el Santa Caterina i a decidir sobre la continuïtat del projecte CIMS.

La moció proposava sotmetre el projecte CIMS a un procés de valoració transparent que tenia en compte als professionals i als usuaris, a més dels directius. Davant la manca de suport d'ERC, ICV-EUiA va presentar una proposta de resolució amb el mateix objectiu que l'esmena rebutjada.

El grup parlamentari d'ERC no ha volgut incloure la proposta d'ICV-EUiA per avaluar la unificació i la fusió de serveis dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina, de Salt, i a decidir sobre la continuïtat del projecte CIMS (Créixer, Innovar i Millorar en Salut). Aquesta proposta es volia introduir en una esmena a la moció subsegüent del grup d'ERC a la interpel·lació al govern sobre transparència i contractació en el sistema sanitari que es va debatre i votar dijous a la tarda al Parlament.

Tot i que la moció que va impulsar ERC -que regula aspectes relatius a la informació pública i a la gestió de la contractació de serveis del sistema sanitari- va ser aprovada, des d'ICV-EUiA es pretenia incidir directament en la valoració del projecte d'unificació dels hospitals de Girona i Salt, i en la decisió "de tirar endavant un projecte que tal com s'ha gestionat fins ara va en contra de les persones, tant dels treballadors com dels usuaris i usuàries", va afirmar el diputat Marc Vidal. "Lamentem la falta de voluntat de revisar determinades decisions del govern que han estat denunciades tantes vegades des del territori. Demanem responsabilitat a Esquerra davant d'unes mesures que no són prou exigents", va afegit.

Segons ICV-EUiA, "el grup parlamentari d'ERC no va estimar la voluntat d'aprofundir en la reorganització del sistema sanitari de la regió de Girona que està implantant el govern, com demanava ICV-EUiA, que ha denunciat reiteradament l'opacitat en el desplegament del projecte CIMS". Tot i que ICV-EUiA ha donat suport a alguns dels punts d'aquesta moció, la diputada ecosocialista Marta Ribas va lamentar la seva "suavitat".

Davant del rebuig d'ERC d'incloure aquesta esmena, ICV-EUiA va presentar una proposta de resolució amb el mateix objectiu que l'esmena rebutjada ahir al Parlament.

El diputat Marc Vidal considera "oportú fer ara aquesta valoració, aprofitant el cessament del gerent, Vicenç Martínez Ibáñez, a qui havíem de demanar la compareixença al Parlament perquè expliqués la seva actuació en aquest experiment que està desmantellant la sanitat pública dels gironins", va lamentar.