Alerta per vent i mala mar a la província durant aquest cap de setmana. El vent afectarà les cotes altes i mitjanes i s'estendrà des dels Pirineus i arreu de la província i es preveu que avui les ratxes puguin assolir els 125 quilòmetres per hora. Davant de la previsió, Protecció Civil demana extremar les precaucions en les activitats de muntanya. Diumenge, el vent es restringirà a les cotes elevades. A més, el Servei Meteorològic ha emès també un avís per mala mar que afectarà l'Empordà durant tot el cap de setmana. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès també una Prealerta del pla especial per inundacions INUNCAT ateses les previsions de mala mar a l'Empordà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'esperen onades superiors als 2,5 metres d'alçada a l'Alt i Baix Empordà durant tot el cap de setmana.

Demà el fort onatge també afectarà la comarca de la Selva. Les onades màximes s'assoliran al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord. Amb aquesta previsió, des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana que es tingui en compte la situació meteorològica alhora de fer activitats a l'exterior.

Precaució a la muntanya

D'entrada, que es tinguin en compte les actualitzacions de la previsió meteorològica i el butlletí de perill d'allaus. I també recorden que allà on nevi i bufi el vent es pot donar el fenomen del torb. Un altre dels aspectes que Protecció Civil recorda que cal tenir en compte que davant les baixes temperatures cal fer un bon ús dels aparells de calefacció i tenir en compte les recomanacions per evitar intoxicacions i asfíxies amb calderes, escalfadors i generadors elèctrics. Finalment, destaca qe el que cal estar atent és al col·lectu de la gent gran -familiars o veïns- durant aquests dies perquè es protegeixin adequadament del fred. Ja que, segons Emergències, juntament amb els nens petits, són els més vulnerables. Per aquest motiu es recomana evitar els canvis sobtats de temperatura, i vestir-los amb diverses capes de roba, cosa que ajudarà a mantenir la calor corporal durant més temps.