El Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter va inaugurar ahir una exposició dedicada a Jan Karski, protagonista d'una ?extraordinària missió durant la II Guerra Mundial.

Coincidint amb el 70 aniversari de l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz, IDEA Gestió Cultural i el Centre Cultural Parroquial van presentar en una exposició fotogràfica la història d'aquest reconegut personatge històric.

La presentació va anar a càrrec de Lluís Llagostera, expert local i Monika Grygier, presidenta d'IDEA Gestió Cultural, associació que comissionarà l'exposició a diferents ciutats de Catalunya durant el 2015.

La Cellera de Ter és la primera població de Catalunya que acull aquesta exposició, que es podrà visitar cada dia d'entre les set de la tarda i les nou del vespre, excepte dimecres dia 28, que restarà tancada.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració del Centre Cultural Parroquial, l'Ajuntament de la Cellera de Ter, la Diputació de Girona, el Consorci del Ter-Brugent, el Consulat General de la República de Polònia a Barcelona, l'Instituto Polaco de Cultura de Madrid i el Centre Sefarad-Israel.

L'Institut Polonès de Cultura i el Centre Sefarad-Israel presenten una exposició composada per 22 panells que van desgranant l'audaç missió de Jan Karski i el seu compromís amb la justícia i la pau durant la II Guerra Mundial. Jan Karski, el veritable nom del qual era Jan Kozielewski, (1914-2000), va ser protagonista d'una missió durant la II Guerra Mundial.

Com a missatger de l'Estat Clandestí -creat per la Resistència Polonesa- va travessar el continent europeu en guerra per informar els líders occidentals sobre les pràctiques abominables que conformaven l'Holocaust, amb l'objecte de denunciar les atrocitats que succeïen a Polònia sota l'ocupació nazi.