Una dotzena d'escriptors gironins han regalat contes relacionats amb la pau o amb la resolució de conflictes a alumnes de Girona i Figueres, que els han il·lustrat per a la campanya "Contes per la pau". Aquesta activitat s'ha promogut per al Dia Escolar de la No Violència i la Pau d'enguany, que es commemora el proper 20 de gener.

Un total de 4.300 nenes i nens, de 17 escoles, han realitzat l'activitat, que ha recollit més de 3.000 dibuixos: 1.873 a Girona i 1.266 a Figueres. Al darrere hi ha l'organització d'un centenar de tallers sobre la cultura de la pau, que han dirigit estudiants de Secundària formats per la Coordinadora d'ONG Solidàries.

Els escriptors que hi han participat són Dolors Garcia Cornellà, Lluís Freixas, Núria Martí, Josep Maria Fonalleras, Maria Mercè Roca, Josep Pastells, Mar Bosch, Mercè Saurina, Enric Ramionet i Carles Sala; a més, a Figueres també hi han col·laborat Àngel Burgas i Tali Companys. La Coordinadora d'ONG Solidàries és la promotora de "Contes per la pau", al costat dels ajuntaments de Girona i de Figueres.