Vidres trencats, manetes de finestra arrencades, pintades a les portes i parets, són algunes de les malifetes que ha patit durant els darrers mesos l'església de Sant Josep Obrer de Ripoll. Així ho va denunciar un veí del barri de la carretera de Barcelona, on es troba aquest centre de culte, durant el torn obert de paraula del darrer ple municipal del consistori.

Els autors d'aquests actes de vandalisme els cometen sobretot a les tardes, entre quarts de sis i les sis. Allà s'hi troben un grup de joves que, segons el denunciant, "fumen porros" i es dediquen a malmetre l'edifici religiós.

A la part frontal de l'església, no s'hi constata cap mena de dany, però al sector menys visible dels laterals i a la part posterior és on hi ha els vidres trencats i pintades de tota mena. El vilatà va retreure a l'equip de govern que col·laboradors de la parròquia van arreplegar els nois quan van trencar el vidre de la façana i van telefonar a la policia local, però que aquests van renunciar a anar-hi "perquè tenien altra feina". L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va disculpar els agents, tot afirmant que estaven intervenint en un servei.

Ara fa tres anys es van realitzar diverses reformes en aquesta església, que van tenir un cost de prop de 3.000 euros. Entre les accions que s'hi van dur a terme hi va haver la neteja de portes i façanes, que ara tornen a ser plenes de signatures amb esprai. Anteriorment, ja hi havia hagut un episodi similar. Després de la intervenció de la policia, els joves que aleshores tenien aquella zona com a punt de trobada, van desplaçar-se a altres ubicacions properes.