El lletrat David de la Llave (despatx d'advocats de Joan Lleal-Girona) ahir va exposar tres de les acusacions de la querella contra l'alcalde i el regidor d'Urbanisme de Sant Feliu de Pallerols i dos tècnics. Va indicar que les acusacions havien estat admeses pels representants de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols en la declaració que van fer divendres passat als Jutjats d'Olot.

En primer lloc va exposar un conveni urbanístic entre l'Ajuntament i el germà del regidor d'Urbanisme, Fèlix Castaner. Va explicar que l'acord es va signar el 2007 i no es va aprovar fins 5 anys després.

En segon lloc, va dir: "Van admetre la concessió d'unes obres valorades en uns 200.000 € a un autònom i a una empresa". Segons ell, la llei marca que s'havien de constituir en una Unió Temporal d'Empreses, perquè la concessió supera els 100.000€ i no ho van fer.

En tercer lloc va exposar: "Van admetre l'adjudicació dels treballs del projecte del Pla de Bastons sense licitació". Segons ell, s'havia d'haver licitat perquè el cost supera els 100.000 euros. Va indicar que hi han més coses que faran públiques en els propers dies. Va avançar que en pocs dies Units per Sant Feliu de Pallerols publicarà una nota per "contrastar la versió triomfalista de l'equip de govern". Units per Sant Feliu és el grup de Francesc Prat, el regidor que va presentar la querella.

Comunicat de l'Ajuntament

Les declaracions del representant legals de l'acusació contra l'alcalde, el regidor d'Urbanisme i els dos tècnics van tenir lloc després de la publicació d'una nota per part de la part acusada. La nota reparteix en cinc apartats la posició de l'Ajuntament. En primer lloc, indiquen que "tots els delictes dels que som acusats a la querella són falsos".

Així doncs, apunten: "Després de la declaració, la jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot no ha pres cap mesura contra els querellats. El segon apartat exposa: "Que amb les manifestacions de tots els declarants no ha quedat demostrat ni el més mínim indici que pugui sustentar cap dels delictes imputats a les querelles". El tercer, apunta que "existeix documentació oficial a l'Ajuntament que corrobora totes les manifestacions efectuades pels diversos declarants". El quart apartat és que "tots els fets relatats a la querella es remunten a anys enrera, i el querellant ha tingut -des de fa molt de temps- accés a quanta documentació ha demanat. A mes durant tots aquests darrers anys no ha interposat cap reclamació". El cinquè i darrer apartat apunta que "lamentem profundament que s'hagi esperat a pocs mesos per les eleccions municipals per a presentar aquesta querella, i que s'utilitzi la via judicial penal per desgastar l'equip de govern.