Juli Fernández creu que el PSC ha quedat ben descansat amb la marxa de Marina Geli, malgrat mantenir l'escó al Parlament. Segons el primer secretari socialista, l'últim pas de la diputada significa "més tranquil·litat, sintonia i transparència" per al PSC de la federació de Girona. El també diputat al Parlament va denunciar la falta de coherència d'un partit nou -Moviment d'Esquerres (MES)- que en el seu congrés fundacional insta una diputada d'un altre partit a quedar-se l'escó. Ja ha anunciat que no hi haurà cap acord preelectoral amb MES.

Juli Fernández va restar tota importància a la marxa de Geli i ho veu com un punt final que "era evident que passaria algun dia". Considera que els dissidents del PSC es van equivocar d'estratègia: "es van precipitar pensant que hi hauria eleccions al Parlament entre el gener i el febrer i ara es queden en una situació d'incomoditat". Fernández opina que "pel bé de la política seria millor que deixessin l'acta, com va fer Joan Ignasi Elena". El fet de mantenir l'escó "demostra que ells pensen poc en el partit, també en el seu nou que han creat, perquè primen el protagonisme". En aquest sentit creu que "no s'entén que una senyora que ha sigut consellera set anys, que ho ha sigut tot al PSC, se'n vagi allà com a diputada no adscrita, durant uns mesos, en el Parlament mig perduda".

El primer secretari del PSC de comarques gironines afirma que "la decisió de Geli no ajuda a confiar en els polítics". "Si tu et presentes en un partit, l'eslògan del qual és "alternativa sensata: federalisme", ara no pots dir que el teu partit el que ha de fer és abraçar l'independentisme", va reiterar. "Al programa portàvem el dret a decidir sempre que fos acordat entre els dos governs, l'espanyol i el català", afirma.

Per Fernández, "el que ha passat és que una part del catalanisme del PSC, que era independentista, ha decidit marxar. La prova és que de les 50 llistes que diuen que tenen, 45 són al costat d'ERC, com a coalició". En aquest sentit, va reiterar que "aquestes passes que han fet els resten credibilitat personal i als partits que representen".

El primer secretari socialista va recordar que va ser MES en el seu congrés fundacional qui va demanar a Geli que es quedés amb l'acta. "Un partit que pretén presentar-se com a renovació, insta una diputada que s'ha presentat per un altre a quedar-se l'escó fa un flac favor a la política. Això és transfuguisme polític", va dir.

També va recordar la trajectòria política d'alguns dels membres de Moviment d'Esquerres i pregunta "què hauria passat amb Jordi Martí si hagués guanyat les primàries del PSC? I si Marina Geli fos la cap de llista al Parlament per Girona? No han sigut mai prou honestos amb el PSC", lamenta. En aquest sentit, afirma que no hi haurà pactes preelectorals amb MES perquè "no seria lògic que una gent que ha plegat del partit vingui a demanar coalicions". Tanmateix no descarta acords postelectorals.

Per tot plegat, creu que la marxa de Marina Geli permet"clarificar el projecte del PSC". "Serem sempre catalanistes, federalistes i d'esquerres, però ara a més hem guanyat amb debat, hem tancat discrepàncies i tenim més unitat".

El primer secretari socialista remarca que després de la marxa dels dissidents, "per la federació hi ha debat, transparència i sintonia". Afirma que "el partit estava segrestat per una sèrie de persones que no permetien el debat obert i transparent i molt poca gent s'atrevia a dir el que pensava".

Pel futur, Juli Fernández considera que l'objectiu del PSC serà lluitar contra l'austeritat, la renovació política mitjançant les llistes pròpies, garantir l'Estat del benestar i reformar Espanya d'una manera profunda que permeti reconèixer la singularitat de Catalunya.