L'ennuvolada general amb què es va llevar la província va anar acompanyada de diverses enfarinades arreu del territori gironí. Encara que les temperatures seguien sent molt baixes resultaven lleugerament superiors a les registrades dilluns passat, però ningú va escapar-se del fred i la cota de neu es va situar al voltant dels 500 metres, encara que en determinats punts resultava força variable perquè la pertorbació que travessa Catalunya es va situar fins a davant la costa.

Als municipis de la Vajol, la Jonquera, Sant Hilari Sacalm i Molló el blanc va predominar a primera hora del matí i fins i tot la concessionària de l'AP-7 va deixar preparades les màquines llevaneu per si el temporal acabava descarregant i evitar incidències com les de les nevades de març de 2010.

El vent del nord portava aire fred que va fer baixar la cota de neu, en alguns punts de l'Empordà, fins als 200 metres, deixant les primeres volves a la Jonquera. A més, el mal temps va obligar a tanca l'escola Castell Cabrera, de la Vajol, davant la previsió que durant la tarda d'ahir empitjoraria el temps. Només van resultar afectats quatre alumnes.

En altres punts del territori el fred no va fer quallar la neu i els núvols van descarregar precipitacions lleus que es van anar estenent a la pràctica totalitat de les comarques gironines, tot i que en alguns punts de la comarca de la Selva i la Garrotxa sí que es va arribar a veure neu. Molt especialment a Sant Hilari Sacalm, on també es va tancar l'institut Anton Busquets. La direcció del centre va decidir finalitzar les classes a les dues de la tarda per permetre als alumnes arribar a casa sense problemes i no arriscar-se que la nevada els deixés aïllats en espera que aparegués la màquina llevaneus.

Les nevades es van anar mantenint al llarg de la tarda en cotes d'entre 300 i 400 metres i s'esperava que l'episodi travessi una certa treva per reactivar-se més de cara a la nit i matinada. Les precipitacions es restringiran al quadrant nord-est, i n'apareixeran algunes a punts de l'extrem sud. La cota de neu se situarà entorn dels 500 metres, si bé al litoral i prelitoral nord durant la tarda baixarà fins als 200 metres, i al litoral i prelitoral sud fins als 400 metres.

Cota zero

El Servei Meteorològic de Catalunya va modificar ahir a la tarda les previsions en observar com la neu s'anava allunyant cap a la zona sud del territori de tal manera que va pujar a grau 3 sobre 6 l'avís de perill en totes les comarques de la província de Tarragona alertant que, en alguns punts, la neu que s'espera per avui podria arribar a cota zero. A més, el gruix que pot arribar a deixar en punts superiors als 500 metres podrà arribar als 15 centímetres.