La Diputació de Girona va obrir ahir la convocatòria del programa "suport a l'activitat empresarial", un nou pla que té com a finalitat donar un ajut a fons perdut a empreses i projectes de tota la demarcació gironina que compten amb base tecnològica, que volen incorporar activitats innovadores i que tenen d'un a cinc anys d'antiguitat. La convocatòria per presentar les sol·licituds estarà oberta fins al pròxim dia 24 de febrer i el termini màxim per resoldre i notificar la resolució serà de tres mesos. La dotació econòmica destinada a aquest programa és de 200.000 euros, dels quals, els projectes seleccionats, en rebran un màxim de 15.000 euros i un percentatge màxim del 75 % del pressupost elegible. En concret, es podran imputar a aquesta subvenció despeses realitzades des de l'1 de novembre de 2014 i fins al 31 d'octubre de 2015.

Crear nous llocs de treball

Segons les bases publicades ahir en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) aquest ajut econòmic podrà ser utilitzat per cobrir les despeses ocasionades per la creació de nous llocs de treball estables; que siguin objecte de facturació i estiguin relacionades amb activitats d'assessorament i acompanyament en els diferents processos vitals per a les empreses en fase de creixement i les despeses que siguin objecte de facturació i que estiguin relacionades amb la innovació, la inversió tecnològica, l'obertura de nous mercats, la internacionalització o l'enfortiment dels equips humans capaços de conduir la nova empresa cap al seu potencial de creixement.

Aquesta subvenció anirà destinada únicament a empreses de base tecnològica (EBT) que tenen una estratègia de negoci o activitat basada en el domini intensiu del coneixement tecnològic que apliquen de manera sistemàtica i contínua per generar nous productes, processos o serveis.