Càritas Diocesana de Girona, l'Associació Catalana per a l'Educació (Acefir) i la Fundació SER.GI col·laboren en l'organització d'un curs per a professionals i voluntaris que treballen o col·laboren en projectes d'acollida sociolingüística de persones immigrants.

Les tres organitzacions implicades en aquesta formació -"L'acollida sociolingüística de persones nouvingudes"- treballen en l'àmbit de l'atenció a població estrangera a les comarques de Girona.

A Girona, de març a maig

El curs s'impartirà al centre cívic Ter, de Girona, entre el 6 de març i el 9 de maig. Les sessions seran divendres a la tarda i dissabtes alterns al matí; a més del dimecres 29 d'abril i el dijous 30 d'abril -tot el dia-, coincidint amb les IV Jornades Europees d'Acefir, que comptarà amb la presència de formadors europeus.

Darrere la necessitat de cursos com aquest, SER.GI, Càritas i Acefir remarquen el fet que, des de fa temps, Catalunya s'ha convertit en terra on s'han establert persones d'orígens molt diversos. Algunes d'elles, entre d'altres necessitats, presenten analfabetisme o falta de competències comunicatives orals en llengua catalana. A més, aquests últims anys de crisi econòmica encara han posat més de manifest les mancances formatives que pateixen algunes de les persones immigrades, així com les dificultats que això els suposa a l'hora de trobar feina.

El curs té les places limitades, el preu d'inscripció és de 70 euros per als participants en general i de 50 per als que estiguin a l'atur, i té el reconeixement de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.