L'Ajuntament d'Olot distribuirà 2.000 discs horaris per poder-los usar en els aparcaments gratuïts. Josep Ferrés (regidor d'Organització per CiU) ho va anunciar en el darrer ple. Ho va fer en el decurs de l'explicació prèvia a l'aprovació de la modificació de l'ordenança de circulació per tal de crear zones d'aparcament limitat i gratuït. L'acord permet ampliar el temps d'aparcament limitat i gratuït, fins ara de 15 minuts, a 60 minuts.

Ferrés va explicar que un cop s'hagin activat els aparcaments temporals gratuïts, la gent podrà fer servir els discs de l'Ajuntament, els d'altres municipis i fins i tot els repartits per establiments comercials. Va explicar: "L'única cosa que ha de quedar clara és l'hora, en la qual s'estaciona el vehicle i, evidenment, l'hora de treure'l". Va afirmar: "El que volem és que les zones d'estacionament tinguin una major rotació de la que tenen avui, perquè ara no tenim manera de controlar si una persona ha passat de temps".

Va indicar que a partir de l'aprovació començarà un procés d'informació i després "si no hi ha més remei - va dir- haurem de sancionar". Va exposar que una de les zones de l'aparcament limitat (assenyalat com a groc) seran els aparcaments de davant l'entrada del Firal.

L'acord va comptar amb el vistiplau dels grups de l'oposició. Josep Guix del PSC va demanar que qui no tingui disc pugui deixar un paper, Pere Gómez ERC va valorar que si es fan aparcaments grocs sigui perquè són necessaris, i Júlia Sala del PPC va considerar que és un sistema que, segons el seu criteri, funciona bé a altres ciutats.