La CUP de Girona s'ha posicionat sobre la polèmica generada recentment al voltant de la comissió municipal sobre la gestió de l'aigua de Girona. En primer terme, la formació ha exigit la continuïtat de la comissió en els termes que s'havien previst inicialment. La CUP considera "intolerable" que "amb l'excusa de les darreres filtracions alguns grups estiguin plantejant aturar el curs de la comissió".

En aquest sentit, la CUP també exigeix "que s'arribi fins al final a l'hora de destapar qualsevol irregularitat, mala praxi o negligència, tant per part dels responsables de la gestió de l'aigua com de l'anterior o l'actual govern de la ciutat". La formació fins i tot mostra la seva disposició "a portar el cas als jutjats si es detecta qualsevol intent d'ocultar informació o deixar d'investigar aspectes no resolts".

Evitar més filtracions

D'altra banda, els independentistes reclamen màxima transparència i per això proposen que sigui el mateix Ajuntament que vagi publicant les actes de les sessions de la comissió a mesura que es vagin celebrant, per tal d'evitar més polèmiques amb les filtracions d'informació. Finalment, la CUP reafirma la seva aposta per la recuperació de la gestió de l'aigua per part de l'Ajuntament, entenent que "la municipalització és l'única forma de possibilitar una gestió pública, democràtica i transparent d'aquest bé de primera necessitat".

La comissió té per objectiu descobrir si el funcionament d'Agissa -empresa que gestiona les aigües de Girona, Salt i Sarrià- és correcte, després que una auditoria de gestió detectés algunes irregularitats. Entre els punts que s'estan investigant hi ha el preu que paga el Consorci de la Costa Brava per l'aigua que compra, quin cànon es paga o quin és el paper que té la qüestionada figura del conseller delegat d'Agissa, Narcís Piferrer entre altres punts.