Tres naus industrials de la Colònia Llaudet han estat declarades en ruïna econòmica durant el darrer plen de l'Ajuntament de Sant Joan. Es tracta de tres edificis que pertanyen a l'Incasòl i que formen part del catàleg de béns protegits. El cost de fer-ne una rehabilitació supera en un 50% el cost de construir-los de nou. Per tant, propietari i consistori han pactat fer aquesta declaració per tal de reduir-ne el valor de venda i afavorir que algun comprador s'hi interessi. Les dues parts temen que s'estanqui la situació actual i els edificis s'acabin malmetent.

L'aprovació es va fer amb els vots a favor de l'equip de govern socialista i la complicitat dels dos regidors convergents. Només els dos regidors d'ERC es van abstenir, i van mostrar els seus dubtes respecte a un hipotètic comprador de les naus i l'antiga central. El portaveu republicà, Sergi Albrich, va lamentar la "manca d'informació" sobre el tema. L'alcalde, Ramon Roqué, va replicar que la possibilitat que l'Incasòl posi els edificis a subhasta no garanteix que hi hagi un comprador. El que és segur, però, és que les naus no es poden enderrocar.

Mig abandonades

Actualment, la Colònia Llaudet, situada a la carretera de Camprodon, està en un estat de semiabandó. Només segueixen vivint unes poques famílies a l'edifici principal. La majoria d'edificis d'habitatges es troben desocupats, amb portes i finestres clausurades d'obra per evitar que hi entrin ocupes o s'hi facin bretolades. L'Ajuntament pretenia convertir la nau moderna de la colònia en un emplaçament per a empreses, però la crisi econòmica ha impedit que aquest projecte fructifiqui.