L´escola concertada Cor de Maria d´Olot ha estrenat aquest curs 2014-2015 un pla que treballa l´emprenedoria amb tot l´alumnat d´educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria L´emprenedoria és un concepte i una manera de treballar que ha irromput en el món escolar dels últims anys -tot coincidint amb la consolidació de la crisi-, promogut pel Departament d´Ensenyament però també pels mateixos centres educatius.

Aquest és el cas de l´escola concertada Cor de Maria-Maria Reina d´Olot, que ha estrenat un Pla d´emprenedoria a l´aula que implica tot l´alumnat: des del primer curs d´educació Infantil (P3) fins a quart de Secundària Obligatòria (ESO). L´escola va organitzar dissabte una jornada per presentar a les famílies els primers resultats d´aquest treball, que va començar al setembre i amb el qual s´ha proposat inculcar als seus estudiants la capacitat de trobar solucions creatives, d´analitzar els reptes des de diferents punts de vista, d´adaptar- se a les circumstàncies i de ser actius.

En resum, amb aquest programa, el Cor de Maria vol promoure les aptituds, les habilitats i els valors que estan directament associats a l´actitud emprenedora. Més de 500 persones van assistir a un acte que es va celebrar a la Sala Torín, entre les quals hi havia l´alcalde d´Olot, Josep Maria Corominas, la regidora d´Educació, Núria Fité, i l´adjunt a la Direcció territorial del Departament d´Ensenyament a Girona, Josep Fernández. L´escola Cor de Maria-Maria Reina d´Olot ha començat el Pla d´emprenedoria a l´aula aquest curs 2014-2015, amb la voluntat de continuar-lo al llarg dels propers anys.

Abans de concretar el programa, el centre va analitzar les diferents capacitats repartides en les vuit competències bàsiques que l´alumnat ha d´assolir -d´acord amb el currículum i els criteris fixats pel Departament d´Ensenyament- i que estan relacionades amb l´emprenedoria. L´escola detalla que va agrupar aquestes capacitats en una nova competència bàsica, en emprenedoria, a partir de la qual es dissenyen activitats sobre diferents temàtiques i pensades per als diferents nivells dels seus alumnes. Algunes -aclareixen des d´aquesta escola privada concertada- s´han acabat amb el primer trimestre i d´altres encara estan obertes.