L'exentrenador del F.C. Barcelona Pep Guardiola es va estrenar ahir com a ambaixador turístic del territori gironí a Alemanya, en la primera de les trobades promocionals i comercials organitzades pel Patronat de Turisme de Girona que se celebraran fins demà a Munic, Berlín i Hamburg.

En l'acte, que es va realitzar a l'hotel Kempinski de Munic, Guardiola va assegurar que "Girona és la joia de la corona de Catalunya", que no només ofereix muntanya i els atributs de la Costa Brava, sinó que també la gastronomia i "l'escalfor de la seva gent". "No deixeu d'anar-hi, us en penedireu", va dir als assistents. El tècnic també va reconèixer que, tot i no haver nascut en aquesta terra, hi té vinculació -"hi vaig cada any de vacances encara que vosaltres no us n'assabenteu", va dir fent broma- i que se sent fascinat per aquestes comarques.

Guardiola va compartir protagonisme amb els germans Roca, artífexs d'El Celler de Can Roca de Girona, considerat el segon millor restaurant del món. "Jo he tingut la sort d'anar-hi a menjar tres o quatre cops i només per això ja val la pena anar a Girona, són uns genis de la cuina", va declarar. Per a l'extècnic del Barça promocionar la Costa Brava i el Pirineu és quelcom que no se li fa artificial. "Si no em cregués del que parlo no faria això", va assegurar. Tot i així, Guardiola va afirmar que el seu lloc ara és Alemanya. "Estic molt a gust aquí, no em plantejo tornar a curt termini", va assegurar.

Després de l'acte, El Celler de Can Roca va servir un còctel per als 150 convidats. "Tenim uns productes de gran qualitat, uns grans restaurants i uns recursos turístics extraordinaris" va dir Joan Roca als periodistes alemanys.