El diputat de CiU al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha registrat una bateria de preguntes en què demana saber la data d'inici de les obres previstes a la N-II en el tram entre Medinyà i Orriols. En aquest mateix sentit, també ha preguntat al Ministeri de Foment sobre la situació del desdoblament de la N-II en el tram Garrigàs i Pontós. "Aquesta obra acumula masses incompliments", va declarar. A més, va recordar que "el Ministeri de Foment va anunciar el mes de desembre que les obres s'iniciarien aquest passat mes de gener, estem a febrer i la N-II segueix igual d'empatanegada i sense l'obra ni tan sols adjudicada".

Per Xuclà, "els gironins estem cansats de tantes promeses, cal concreció per part del Ministeri i que posin fil a l'agulla". Tal com va recordar el diputat gironí "a les comarques gironines hi ha 55 quilòmetres de la Nacional II pendents de desdoblar". "D'aquests 55 quilòmetres pendents, l'Estat va anunciar el mes de desembre passat l'inici de les obres tant pel que es refereix al tram entre Sils i Maçanet de la Selva -un tram de 2.7 quilòmetres- com pel tram empantanegat de 3,6 quilòmetres entre Medinyà i Orriols, és a dir, un 11% del total".

Situació lamentable

Per Jordi Xuclà, "aquesta situació és lamentable, per això farem les reclamacions necessàries perquè iniciïn les obres tal com es varen comprometre". A més, Xuclà va recordar que "a tots aquests retards cal sumar-hi el lent ritme de construcció, s'han construït set quilòmetres en set anys, és a dir, un quilòmetre per any".

Per altra banda, Jordi Xuclà va preguntar a l'Estat per què ha donat 40 mesos per la concessió dels 2,7 quilòmetres de la N-II entre Sils i Maçanet, que segons va afirmar "es tracta d'uns terminis incomprensibles".