Una seixantena de farmàcies gironines s'han sumat a la vuitena edició de la jornada solidària per a recollir medicaments que organitza l'ONG Banc Farmacèutic, que es celebra aquest dissabte. En la jornada del dia 14, l'entitat espera reunir 35.000 fàrmacs a diferents establiments de tot l'Estat, ja que a més dels apotecaris gironins, també s'hi han sumat establiments de les províncies de Barcelona, Lleida, Madrid, Màlaga, Saragossa i Sevilla.

Aquests medicaments són els que han demanat 108 entitats assistencials d'arreu de la península com Càritas o la Creu Roja, per a cobrir les necessitats anuals de les persones que els atenen.

La jornada consisteix que cadascuna de les entitats assistencials amb les quals col·labora el Banc Farmacèutic elaborin una llista amb una previsió de medicaments que necessitaran en un any i el banc assigna aquestes llistes a les farmàcies participants.

Cada farmàcia participant rep un llistat amb els medicaments que haurà de recollir per a l'entitat assistencial que li ha estat assignada, i el dia de la jornada els voluntaris del banc inviten els ciutadans que entrin a la farmàcia a sumar-se a la iniciativa solidària.

Els participants poden aportar a la jornada mitjnçant la compra d'un medicament que hi hagi al llistat i donar-lo a un voluntari.

En total, a Girona hi participaran 58 establiments, una dotzena més que l'any passat. S'hi han adherit establiments de la capital, de Vidreres, Figueres, Serinyà, Ger, Blanes, Banyoles, Puigcerdà, Palamós, Roses, Ripoll, Castelló d'Empúries, Banyoles, Palafrugell, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera, Olot, Bonmatí, Torroella de Montgrí, Calonge, l'Escala, Arbúcies i Ame.

Des del Banc Farmacèutic de Girona indiquen que a la demarcació hi ha apuntats actualment 84 voluntaris i que en farien falta uns 30 més. Mentre la inscripció de farmàcies participants es va tancar a mitjans de gener, la de voluntars encara és oberta i es poden apuntar a través d'un formulari al web del Banc Farmacèutic.

Els destinataris

Els medicaments recollits serviran per cobrir necessitats de milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats assistencials que col·laboren amb l'ONG Banc Farmacèutic.

Pel que fa a les entitats de les comarques gironines que rebran els medicaments recollits hi ha, entre d'altres, l'Associació Dentistes Solidaris de Girona, la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Aspronis de Blanes i Palafolls, el centre d'acollida de la Sopa de Girona, la Fundació Altem de Figueres o la Fundació Autisme Mas Casadevall, de Serinyà.

L'any passat es van recollir 22.000 medicaments a les 450 farmàcies d'arreu de l'Estat que van participar en la Jornada.