CCOO ha portat l'empresa Interskol Power Tools de Ripoll davant la Inspecció de Treball per fer passar fred als treballadors. El sindicat ha denunciat que la majoria de la plantilla, de 66 empleats, es veu obligada a treballar dins les naus amb anoracs i guants, suportant temperatures per sota els 7ºC, perquè l'empresa no posa la calefacció. Interskol Power Tools (l'antiga Tallers Casals) està immersa en un concurs de creditors i ja ha anunciat la intenció de presentar un ERO d'extinció que podria afectar fins al 85% de la plantilla.

L'empresa es dedica a fabricar material elèctric. Aquest és el segon cop que CCOO la porta davant Treball; ara fa tres setmanes la va denunciar per impagament de salaris.

Interskol Power Tools (l'antiga Tallers Casals) es dedica a fabricar material elèctric i el seu principal accionista és d'origen rus. L'empresa fa poc va presentar concurs de creditors davant el Jutjat Mercantil de Girona, que li va autoritzar el passat 9 de gener. Això ha suposat, entre d'altres, que hagi hagut de presentar un pla de viabilitat als administradors concursals, per intentar eixugar el deute que arrossega.

Aquest document, precisament, és el que recull la proposta d'ERO d'extinció per a gran part de la plantilla. El sindicat CCOO critica que l'empresa ha actuat amb mala fe, perquè a l'hora de tirar endavant el concurs no va entregar cap mena de documentació al comitè. De fet, han hagut de ser els treballadors els qui l'han hagut de demanar perquè se'ls hi acabés entregant ara fa pocs dies.

A aquesta situació, a més, s'hi han de sumar les dues denúncies davant la Inspecció de Treball interposades per CCOO que ja acumula l'empresa. La primera es va presentar per impagaments de salaris, perquè Interskol devia el 70% de la nòmina de desembre, la meitat de la paga de Nadal i aproximadament el 70% de la revisió salarial del 2012. Ara, a aquestes quantitats, també s'hi ha afegit la nòmina de gener.

La segona denúncia s'ha interposat aquesta mateixa setmana. CCOO ha reclamat a la Inspecció de Treball que actuï perquè la plantilla es veu obligada a treballar sense calefacció a les naus, suportant temperatures que com a màxim poden arribar a ser d'entre 5 i 7 ºC. "Dijous passat ens vam reunir amb l'empresa i els hi vam demanar que ho solucionessin; però com que no hem rebut resposta i la situació continua igual, hem tirat endavant la denúncia", concreta Josep Serra.