Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) ha valorat que a uns tres mesos de la fi del mandat, l'equip de govern ha assolit un 80% dels 135 objectius presentats al programa electoral del 2011. Entre el 20% que no han pogut complir, Corominas ha enumerat: "El principal és que ens havíem fixat tenir els papers per la variant d'Olot a finals de mandat i no els tenim". En canvi, ha resaltat que han aconseguit destinar 250.000 euros anuals a la pavimentació de carrers. També ha apuntat la consecució d'un festival cultural d'àmbit nacional. "Hem aconseguit el Sismograf", ha concretat. A més, ha resaltat que el deute valorat en uns 28 Meur al 2011 ha baixat fins a 16 Meur al 2015.

Ha indicat que entre les coses que no han assolit n' hi ha que deixen com a inviables i d'altres que tornaran a formar part del programa de la candidatura de CiU. Entre les que continuaran com a objectius -segons ell- hi ha la variant d'Olot. Ha precisat que de cara al mandat del 2015 al 2019 la idea és que les "les màquines comencin a treballar per la variant".

Per tal d'explicar i debatre el objectius assolits i les mancances, Corominas ha anunciat un seguit de conferències de tipus assembleari per tal d'explicar la gestió de les regidories. Les explicacions tindran lloc cada dilluns a 2/4 de 8 del vespre, des del dia 16 de febrer, al saló de sessions.

L'alcalde ha explicat que es tracta de donar comptes. Ha descartat que siguin actes electorals, "perque -ha raonat- cada any hem passat comptes".

La primera explicació serà la de l'àrea de progrés econòmic. "Parlarem -ha dit- del treball i del teixit empresarial". Les altres àrees seran Benestar Social, Serveis Municipals, Esports i Festes, Territori i Medi Ambient, Educació i Joventut i Cultura.

Va indicar que la llista d'objectius aconseguits per l'Ajuntament d'Olot és superior a la del Govern de Catalunya.