Un equip de primer de Batxillerat, format per tres estudiants de l'institut Jaume Vicens Vives de Girona i dos de Barcelona, ha guanyat un torneig de física que impulsa un institut científic d'Israel, país on el proper mes de març disputaran la fase internacional.

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha acollit la primera edició de la fase local d'aquest concurs de física per a Batxillerat, que promou el Davidson Institute of Science d'Israel. En total, s'hi han presentat 60 estudiants que han participat en 12 equips i que ja participen en els programes Joves i ciència o Bojos per la ciència.

La competició consistia a presentar una caixa forta original en el seu disseny i en el seu tancament. Cada equip havia d'intentar obrir el màxim de caixes fortes de la resta de grups que participaven al torneig. La caixa del grup "Los Pucheros" es va endur el premi. La va presentar un grup format per cinc estudiants de primer de batxillerat, els gironins Joan Ariño, Guillem Ramírez i Adam Teixidor -del Vicens Vives- i els barcelonins Clara Roig i Guillem Megias. La seva caixa només es podia obrir amb segons la Llei d'Ohm (Voltatge=Intensitat·Resistència) i la Llei de Snell (refracció de la llum).