La Diputació de Girona encara no ha tramitat l'expedient informatiu que va anunciar que obriria al cap de protocol de la institució, Josep Maria Amargant. El president de l'ens, Joan Giraut, va comunicar fa dues setmanes i mitja -durant el ple ordinari de la Corporació- que havia pres aquesta decisió personal per tal d'aclarir les "possibles responsabilitats administratives i/o penals" d'Amargant, tant per "les denúncies que va realitzar als jutjats" contra la Diputació com "pels articles" que ha publicat a Diari de Girona. Tot i això, divuit dies després, no hi ha constància que la institució provincial hagi formalitzat una sol·licitud per engegar el procés.

El motiu és que Giraut va especificar, al mateix ple, que demanaria a la Diputació de Barcelona i als serveis jurídics de la Direcció General de Governació que fossin els responsables d'instruir l'expedient informatiu, amb la finalitat d'evitar "polèmiques" entre funcionaris de l'ens gironí. Malgrat tot, fonts de la Diputació de Barcelona han confirmat a aquest rotatiu que encara no han rebut cap sol·licitud sobre l'expedient d'Amargant. Mentrestant, des del Departament de Governació de la Generalitat no han concretat si han rebut o no aquest requeriment de la Corporació.

Per la seva part, des de la Diputació de Girona subratllen que el procés "segueix el seu curs" i que l'expedient es manté "actiu". La institució provincial afegeix que es tracta d'una qüestió "interna". "Això requereix una investigació", assenyalen des de l'ens, després de recordar que hi haurà una figura neutral "que serà la Diputació de Barcelona", que s'encarregarà del procés. Per tot plegat, la Corporació de Girona explica que amb l'objectiu de no interferir en la resolució d'aquest expedient, només es comunicarà el seu resultat una vegada estigui "al punt final".

Quan va anunciar l'obertura de l'expedient informatiu, Giraut va afirmar que la seva voluntat no és finalitzar el procés amb un expedient disciplinari o una querella contra Amargant, si no "aclarir de manera objectiva" aquest assumpte sense generar més polèmiques i debats. Així mateix, Giraut va avançar que un cop rebi les conclusions de l'expedient, decidirà com actuar, en funció de si hi ha base per querellar-se contra el cap de protocol.