Tallers, espectacles infantils, xocolatada i batucada per iniciar la jornada, i l'arribada i el pregó del Rei Carnestoltes per tancar-la. Blanes va celebrar així ahir el Carnaval de la Costa Brava Sud que està pensat i adreçat al Turisme Familiar i per això els més petits són els protagonistes.

"Des de fa uns anys, apostem fortament pel carnaval pensat per als nens i nenes", ha remarcat la regidora de Cultura i, Lara Torres, en una població que té el certificat de Destinació de Turisme Familiar. Centenars de petits van concentrar-se al passeig de Dintre per participar en alguns dels tallers organitzats per Ares Espais Lúdics com aprendre a fer màscares o disfresses. Un dels que més èxit va assolir va ser el de maquillatge, amb llargues cues per transformar-se en personatges fantàstics. Com a novetat, es va instal·lar un inflable a tocar de la zona de tallers per distreure els petits.

L'escenari del passeig del Mar va concentrar l'altre focus d'activitats amb un espectacle d'animació i ball amb Rovell d'Ou que va ser seguida d'una xocolatada a la plaça Espanya i la Batucada de Carnaval per tothom a càrrec dels músics del mateix espectacle. Als infants ahir els acompanyava com a protaonista el Rei Carnestoltes, al qual es va escortar amb un seguici format per membres de la colla Que vingui qui vulgui fins a l'escenari del passeig de Dintre, on va tenir lloc el pregó d'inici de les festes.

La festa oferirà avui una rua a partir de les cinc de la tarda amb un total de vint elements que inclouen comparses i carrosses. El monarca carnavalesc tancarà la comitiva desfilant amb la disfressa Fantasia Daurada. Blanes continuarà amb activitats fins dimecres, el Dimecres de Cendra, que es farà el tradicional seguici fúnebre.