Setanta colles i més de 4.000 figurants amb les seves carrosses van participar ahir a la tarda en la 38a Rua de Carnaval de Platja d'Aro, i a les quatre en punt de la tarda van començar a desfilar per l'avinguda principal de la vila platjarenca, davant d'unes 80.000 persones. La Gran Rua estava encapçalada pels carnestoltes de Platja d'Aro, el rei Van der Guiri i la reina Rínxols. En total van desfilar unes 4.500 persones i la Rua es va allargar fins passades les vuit del vespre, amb una temperatura bona que va fer que el públic no marxes quan es va fer fosc, com passava en altres ocasions. Una part dels assistents eren forasters de parla francesa així com també gent de Barcelona i de les comarques barcelonines, al marge dels gironines de la ciutat i dels diferents pobles de la comarca.

Enguany, tretze de les colles eren originàries del municipi, la resta provenien de 18 pobles d'arreu de les comarques gironines i municipis propers com Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Palamós, Calonge, Llagostera o, fins i tot de la comarca de la Garrotxa, ja que el municipi fa 25 anys que manté un agermanament amb el Carnaval d'Olot.

Les comparses van fer les delícies del públic amb les seves exhibicions, algunes de les quals molt espectaculars i aplaudides per tothom. Aquest any, la colla de Platja d'Aro amb més antiguitat, Els Pipas que van néixer l'any 1979 van ser els encarregats d'obrir i tancar la rua.

Enguany, igual que des de fa temps, el nombre de comparses i carrosses es va limitar, a causa que abans la gran durada de la rua cansava el públic assistent. Per això enguany es va fer una rua al matí, a les onze, menys nombrosa, per poder donar cabuda a tots els que volien participar en el Carnaval. Una decisió que va satisfer sobretot els pares de família amb criatures petites, que així podien tornar a casa seva aviat.

El jurat, que estava format per polítics, artistes i gent de la faràndula, farà públic els premis en l'edició del Diari de Girona de demà, ja que, a l'hora de tancar aquesta edició, encara no es coneixien. En total, la Gran Rua reparteix uns 6.000 euros en premis, distribuïts en quatre categories: carrossa gran, petita, comparses i colles locals. També es dóna una subvenció de 250 euros a les carrosses i es lliuren tres euros a cada persona disfressada que acompanya les carrosses.