L´alcalde de Tortellà, Joaquim Pagès Manté, d´Independents per Tortellà- PM, assegura que marxa per afavorir la regeneració política i reclama que ningú hi vegi altres motius. Descarta que «pesin sobre la meva consciència» actes vandàlics, malgrat admet que «hi ha problemes com a tots els pobles». Assegura que Tortellà és un poble tranquil i que s´han tirat endavant molts projectes socials en els 12 anys de govern.

Malgrat que fonts pròximes asseguren que el govern plega en bloc cansat de gestionar actes vandàlics, Joaquim Pagès ho descarta i afirma que «he estat professor 40 anys i sé com tractar els joves. Si hi hagués aquest problema, no em faria enrere, aniria de cares per resoldre´l, però no el tenim, aquest problema a Tortellà».

Va recordar que a l´inici dels seus anys de govern hi va haver pintades per qüestions polítiques però es va resoldre en un any. També indica que hi pot haver pintades puntuals, però «són nimietats com a tots els llocs».

La màxima autoritat de Tortellà remarca que «no hi ha cap regidor que plegui perquè hi hagi actes vandàlics, sinó que hem fet una reflexió tots junts i considerem que hi ha gent preparada i nosaltres potser estem fent de tap», afirma. La setmana passada ja es va mostrar convençut que al municipi hi haurà una alternativa.

Pel que fa a les temàtiques pendents, ha explicat que la llar d'infants encara no funciona com a tal, però ja hi fan activitats. Ha indicat que tot i estar acabada, l'Ajuntament no té capacitat per finançar les places sense l'ajuda d'administracions superiors. En tant que assoliments dels seus mandats, ha recordat el centre de dia per a gent gran, i les donacions de quadres i d'escultures.

Joaquim Pagès va recordar que els comptes estan sanejats i va explicar que l'endeutament de l'Ajuntament volta el 7% i molta part és per un crèdit que quedarà pagat el 2016.