16 de febrer de 2015
16.02.2015

Paneque vol que es cobreixin les baixes a l'empresa de neteja

La portaveu socialista a l'Ajuntament creu que la ciutat està bruta i reclama a l'alcalde que hi posi solució

18.02.2015 | 07:19

La candidata del PSC a la ciutat de Girona, Sílvia Paneque, reclama a l'alcalde Carles Puigdemont que resolgui "la falta evident de neteja viària a la ciutat" i "cobreixi les baixes que es produeixen a la plantilla de Girona més Neta". Segons Paneque, de resultes d'aquestes baixes, "els barris de Girona estan bruts com no ho havien estat mai abans".

A banda, assegura que del no cobriment de les baixes que es produeixen a l'empresa, cada mes es computa una bossa d'hores extres que "fa evident que caldria i es podria contractar, com a mínim, tres persones més amb els mateixos recursos per dotar d'un servei de neteja més adaptat a diferents zones de la ciutat".

La candidata entén que també cal millorar la freqüència de pas del servei de neteja per adequar-lo a les necessitats de Girona, ja que "avui no es cobreixen ni de bon tros" i que s'hauria de revisar la contractació femenina, que "en aquests moments no ha millorat ni en hores, ni en qualitat".

Contractació de dones

Per a Paneque, només hi ha contractacions femenines molt breus i en moments molt concrets de ?l'any. "És difícil d'entendre que, al marge de la falta d'atenció en alguns barris, hi hagi una diferència tan marcada com la que hi ha actualment entre l'aspecte dels carrers que CiU considera principals i la gran majoria de la ciutat. És un altre exemple que el model de ciutat de Puigdemont és el d'una Girona feta i deixada estar", lamenta Paneque.

La candidata socialista indica que ha recollit les queixes dels veïns en aquest sentit en les reunions que manté als diferents barris de la ciutat. Les queixes són generalitzades per la falta de neteja, en especial a l'entorn dels contenidors.

Segons la portaveu socialista a l'Ajuntament, els veïns es queixen també de la presència de deposicions de gos a les voreres i a l'espai públic en general. La candidata socialista proposa que l'Ajuntament de Girona engegui una campanya de sensibilització i adapti una unitat específica de neteja per aquest tipus de brutícia, tal com indica que es fa en altres municipis on ha funcionat, com Palamós o Terrassa.

"Cal una revisió de la dimensió d'aquestes zones i contractar personal perquè no quedi desatès, com ho està ara, el servei de neteja als carrers i als punts de recollida", explica l'actual portaveu i única regidora del PSC a l'Ajuntament de Girona i candidata a l'alcaldia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema