Els disset hotels de quatre i cinc estrelles agrupats en l'associació Costa Brava Hotels de Luxe van tancar l'any passat amb una mitjana d'ocupació del 60 per cent, un 1,7% superior a l'any anterior. Segons va informar ahir aquesta entitat, l'increment es va produir sobretot en les èpoques de primavera (maig i juny) i tardor (setembre i octubre).

Els establiments que formen part d'aquesta agrupació -set dels quals són de cinc estrelles i 9 de quatre estrelles- s'ubiquen majoritàriament en diferents poblacions de l'Alt i el Baix Empordà i la Selva com Roses, Lloret de Mar, Peralada, Platja d'Aro o Begur i ofereixen activitats relacionades amb el luxe com el golf, l'spa o la gastronomia autòctona de qualitat.

El principal client d'aquesta associació d'hotels durant el 2014, va ser el procedent de Catalunya (25,7%), seguit del turista francès (23,7%) i de la resta d'Espanya (15,5%).

Per la seva banda, el turista britànic va ocupar la quarta posició, amb un 8,1%, mentre que la demanda russa va reflectir la tendència a la baixa d'aquest mercat i es va situar en un 5,8%, una davallada de dos punts respecte a l'any anterior en l'ocupació dels hotels de quatre estrelles (2.3%) i un manteniment de l'ocupació en hotels de cinc estrelles (9.8%).

La procedència europea dels clients és la que va predominar i inclou també el 4,4% dels visitants alemanys i el 4,6% dels que van arribar dels països Baixos, mentre que l'ocupació per part de ciutadans d'altres continents va ser només del 2,8%.

Més de 230 euros la nit

Segons revela aquest balanç anual de 2014, elaborat per l'associació Costa Brava Hotels de Luxe, l'estada mitjana dels clients en els hotels de cinc estrelles va ser de 2,6 dies, amb una despesa per persona de 236 euros per nit, mentre que en els de quatre estrelles aquestes xifres van ser de 2,1 dies i 165 euros.

D'altra banda, el portal web de l'associació (www.costabravahotelsdeluxe.com) va obtenir l'any passat unes 265.000 visites -xifra superior a la de tot l'any 2013, amb 57.000 visites- ocupant així les primeres posicions en els resultats obtinguts en les cerques a Google d'hotels i restaurants d'aquesta zona costanera.