L'Associació Internacional d'Informàtica Mèdica (IMIA) ha seleccionat l'article de cinc investigadors de la Universitat de Girona (UdG) -Pablo Gay, Beatriz López, Albert Pla, Carles Pous i Jordi Saperas- com un dels millors papers del 2014.

Publicat a la revista Journal of Biomedical Informatics l'any 2013 i titulat Enabling the use of hereditary information from pedegree tools in medical knowledge-based Systems, l'escrit està centrat en la incorporació de la informació hereditària a un programa informàtic que ajuda als metges a prendre decisions clíniques. Per fer-ho, el software té en compte el passat mèdic dels familiars dels pacients per tal que el metge pugui realitzar suggeriments més precisos i eficaços.

Aquest reconeixement se suma a altres premis obtinguts recentment pel grup de recerca eXiT (Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents) en la investigació sobre sistemes de suport a la decisió, raonament basat en casos, aprenentatge automàtic i optimització.

De fet, una de les línies de recerca del grup eXIT consisteix a millorar la qualitat de l'atenció mèdica mitjançant aplicacions innovadores de la Intel·ligència artificial. En aquest mateix àmbit, Beatriz López -una de les autores de l'article escollit- dirigeix un màster en Smart Healthcare, un nou estudi centrat en la gestió intel·ligent de les dades per aconseguir sistemes de salut sostenibles, eficients i de qualitat.