L'Ajuntament de Santa Pau fa pocs dies va començar les obres per a la construcció d'una xarxa de calor. Ha de servir per escalfar la llar d'infants, l'escola i el consultori metge. Es tracta d'edificis situats dins d'una mateixa zona. Segons explica Josep Companys (alcalde de Santa Pau per Units per Santa Pau-AM), l'obra consisteix a fer un rebaix en un espai per poder posar la caldera i la sitja de la biomassa i una rasa per les conduccions. La previsió és que les obres estiguin acabades en el termini de dues o tres setmanes.

Durant aquest període, l'Ajuntament ha hagut de canviar els circuits dels accessos i les sortides de l'escola i de la llar d'infants. "Hem posat cartells i ho em explicat -diu Companys- per molestar el mínim".

La previsió -segons l'Ajuntament- és que l'obra suposi un important estalvi econòmic. Fins ara, cada equipament ha funcionat amb una energia diferent. L'escola amb gasoil, la llar d'infants amb gas natural i el consultori amb electricitat. A més, la unió energètica amb biomassa s'adiu amb el compromís d'eficiència energètica de l'Ajuntament. Es van comprometre a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Per tal d'ampliar el compliment dels compromisos ambientals i econòmics, l'Ajuntament manté negociacions amb l'associació de propietaris forestals per tal d'aconseguir que la biomassa surti dels boscos del municipi. "Ho hem d'anar estudiant -precisa Companys-, perquè és un tema molt a l'inici".