L'entitat naturalista Una Sola Terra proposa aprofitar el projecte de l'espai Costeau-Planeta Oceà de Sant Feliu de Guixols per al futur Parc dels Volcans d'Olot. Establir un parc monogràfic sobre el vulcanisme que sigui prou atractiu per fer d'Olot un punt de destinació del turisme naturalista és des de fa dècades una de les propostes dels programes electorals.

De cara a les eleccions de maig es marca com una de les ofertes de l'actual equip de govern de CiU. De moment, disposen d'una guia base feta per RCR arquitectes, amb la qual han demanat fons europeus.

Per la seva banda, l'espai Costeau era un equipament museogràfic, cultural i d'investigació del medi marí que es va plantejar com un atractiu turístic per Sant Feliu de Guixols entre el 2003 i el 2007.

El projecte exposa un museu dedicat al mar que funciona amb energies renovables. És un edifici bioclimàtic d'uns 9.000 m2 ,amb un centre d'investigació d'uns 2.000. Segons Vilanova, la Generalitat va decidir incorporar l'espai Costeau al projecte de l'illa Isozaki de Blanes que al final va quedar reduït a una ciutat esportiva. En tot cas, de l'espai Costeau-Planeta Oceà n'ha quedat el projecte fet pel gabinet d'arquitectes Pich-Aguilera.

A més del projecte - segons Santi Vilanova -, l'entitat també està predisposada a aportar el llegat dels vulcanòlegs francesos Maurice Krafft i Katia Conrad. Durant 25 anys, la parella va filmar 175 volcans en erupció. Van arribar a fer films i fotografies a 3 centimetres de la lava ardent. El seu agosarament els va fer que els vulcanòlegs americans els posessin el nom de diables dels volcans. Van morir el 3 de juny del 1991 mentre filmaven les erupcions del volcà Unzen al Japó. Van ser atrapats per un fluxe piroclàstic que a més d'ells es va endur 40 periodistes que també cobrien les erupcions.

L'oferta també abasta tota la documentació de les jornades de vulcanologia que van tenir a Olot cada any del 1995 al 2008. Hi han documentals, entrevistes i xerrades de vulcanòlegs tan reconeguts com Joan Martó, Salvador Ortiz, Marco Rossi, Roberto Scandone o el geòleg Xavier Gassiot.

A més, Vilanova ha indicat que presentaran la proposta a la licitació del Parc dels Volcans i ha reclamat la creació d'una comissió municipal per al Parc dels Volcans.