A les comarques de la demarcació de Girona, un total de 135 municipis, un 60% dels més de 220 ens locals que hi ha, compren serveis a través de la central de compres del món local. Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministrament d'electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d'assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.

Es preveu que en els pròxims mesos s'ofereixi el servei de compra de paper d'oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d'informàtica.

La Casa de Cultura de Girona va ser l'escenari de la segona de les vuit jornades que organitza l'Associació Catalana de Municipis (ACM). "Aquestes sessions volen ser un reconeixement a la tasca que es fa des del món local per innovar en la compra i gestió dels serveis que s'ofereixen als ciutadans", va manifestar el secretari general de l'ACM, Marc Pifarré, qui va assegurar també que les jornades serveixen també per "visionar les normatives que vindran i com ens afectaran".

Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer va manifestar que "per al món local és un moment complicat per un excés de normativa. Per tant, en un moment com aquest és bàsic que hi hagi instruments que simplifiquin procediments, com el que fa la Central de Compres de l'ACM". Finalment, la directora dels Serveis Territorials i Relacions Institucionals, Assumpció Rodríguez, va recordar que la Central de Compres és un projecte de confiança..

Més de 50 tècnics

La jornada va comptar amb la presència de més d'una cinquantena de tècnics de contractació dels ens locals i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.