L’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha descartat que pugui arribar a un pacte amb l’exassessora d’Unió, Minerva Amador, per evitar la celebració del judici pel cas dels presumptes tocaments en el sopar d’inici de campanya electoral del 8 de novembre de 2012. A través del seu advocat -Manel Mir- ha qüestionat que es realitzin «judicis paral·lels» abans que se celebri la vista oral perquè «no és una persona condemnada» i «els fets no estan provats».

El polític busca d’aquesta manera evitar que l’opinió pública prejutgi els fets basant-se únicament en els escrits de qualificació provisional del fiscal -Juan Ignacio Vázquez de Prada- i l’acusació particular -Joaquim Bech de Careda-, que l’acusen d’un delicte d’abusos sexuals i consideren que hi ha indicis per acreditar l’existència dels tocaments de l’expresident de la Diputació a l’exassessora durant el sopar. Per aquest motiu, ha sol·licitat al seu advocat que exposi la línia de defensa, la qual deixa entreveure la possibilitat que les acusacions no es puguin demostrar.

Mir recorda que durant el sopar, a banda de Torramadé i Amador, hi havia 11 comensals més que ja han declarat al jutjat d’instrucció i «ningú ha dit que hagués passat res, no solament que no ho haguessin vist sinó que no va passar res» i tot ells van signar un document de forma conjunta especificant això. I afegeix el lletrat que les acusacions -pública i particular- s’han basat només en la declaració de l’exassessora i testimonis de referència que «diuen haver sentit que sí havien passat els fets» però «hem de tenir clar que un testimoni de referència només serveix per dir el nom de la persona que li ha explicat les coses i els noms de les persones que van explicar això són aquests que diuen que no han vist res». «És evident que el senyor Torramadé passarà per un judici però també és evident que els fets no estan provats de cap de les maneres, sinó al contrari», rebla.

Les proves

El fiscal sol·licita per a Torramadé 3.600 euros de multa i una indemnització de 1.000 euros per a l’exassessora; l’acusació particular encara ha d’entregar el seu escrit de qualificació provisional però ja ha avançat que sol·licitarà una pena d’entre un i dos anys de presó. La defensa reclamarà l’absolució i en el judici farà seus els testimonis aportats per les acusacions però, a més, citarà els 11 comensals.