Unes 180 persones, membres de 50 de les 70 Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) territorials que hi ha a Catalunya, es van reunir ahir a Girona en la trobada general mensual. Els participants, vinguts d'arreu de Catalunya, van destacar les 40.000 signatures que han aconseguit per la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments. Les entitats van tractar, entre altres temes, el canvi d'estratègies que estan aplicant els bancs i també van parlar sobre les properes accions reivindicatives que preveuen realitzar. En aquesta trobada, la PAH Gironès va voler alertar que està augmentant el nombre de persones que no poden pagar el lloguer social i que, per això, ocupen pisos buits propietat d'entitats bancàries.

Així, durant tot ahir, des de les deu del matí i fins a les set de la tarda, les PAH d'arreu del territori català es van reunir -com fan un cop cada mes- per celebrar la trobada mensual general. A més, en aquesta ocasió, també es va realitzar l'assemblea territorial, que es fa cada dos mesos en una seu diferent.

Des de la PAH Gironès, una de les seves membres i portaveu, Marta Garrido, va explicar que durant l'acte es van tractar diverses temàtiques, entre les quals les persones que han estat desnonades i que no poden fer front a un lloguer social. "Cada setmana estem signant unes 2 o 3 dacions en pagament amb lloguers socials i gestionant casos de persones que han reocupat pisos buits", va sentenciar Garrido.