Forta tramuntanada a l'Empordà amb ratxes que localment van superar els 146 km/h. Protecció Civil va activar el pla Procicat per una ventada que no va tenir incidències destacades més enllà d'algunes sortides dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, la restricció de la circulació a caravanes i circlomotors en alguna carretera de l'Alt Empordà i la disminució de la velocitat del tren en les línies de Ripoll i Figueres.

Les ratxes de vent més importants es van produir a l'Empordà, el registre més elevat va ser el de Portbou, amb 146 km/h, segons el Meteocat. Calonge, en aquest cas amb dades del Meteclimàtic, va arribar als 143 km/h. Segons aquest portal també van superar els 100 km/ h a Castelló d'Empúries. La tramuntana va bufar a 116 km/h. De fet, la majoria d'indicadors de l'Alt i el Baix Empordà van superar els 80 km/h. Alguns exemples són Navata, amb 88, Palamós i Bellcaire d'Empordà, amb 93 km/h, l'Escala amb 85 i la Jonquera i Roses amb 84. Al Pirineu i Prepirineu també hi va haver registres localment forts, com els 87 km/h de Molló, els 86 de Núria, els 85 d'Olot, els 83 de Das, o els 81 d'Ulldeter. Pel que fa a les comarques interiors el vent es va deixar notar però amb registres més moderats com els 66 km/h de Girona o els 64 de Mata o els 44 de Juià.

La tramuntana no va deixar gaires incidències destacades més enllà d'algunes sortides dels Bombers de la Generalitat per retirar elements del mobiliari urbà caiguts com alguns senyals de trànsit a Figueres, branques dels arbres despreses o fixació d'elements d'edificis com tendals. Segons va informar el cos, en el conjunt de les Comarques Gironines van atendre una desena de serveis.

A qui també va fer la guitza el vent va ser als conductors de la N-260 i viatgers dels ferrocarrils de la línia R-3 i R-11. Pel que fa al trànsit rodat, l'SCT va restringir la circulació de motocicletes i vehicles amb caravana a la carretera que uneix Figueres i Portbou i va demanar precaució per circular per la resta de vies de la Demarcació ja que les fortes ratxes de vent poden provocar més d'un maldecap als conductors. Pel que fa a les línies ferroviàries els trajectes entre Barcelona i Ripoll i Barcelona i Figueres van ser més lents de l'habitual per les ratxes de vent. Renfe va disminuir la velocitat dels seus combois com a mesura de prevenció i seguretat.

El fort vent va impulsar onades de fins a 4 metres al Cap de Begur segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia i va elevar el risc d'incendis a la majoria del país. A les Comarques Gironines, Alt i Baix Empordà van activar el pla Alfa 2, de 3 que hi ha, per elevat risc d'incendi forestal. De fet, els Bombers van haver d'apagar unes brases a Riells atiades pel vent.