El primer forum intercultural d'Olot estarà dedicat a donar a conèixer l'Islam. La plataforma de difusió i debat està programada per al dia 7 de març, a les 17 hores, al Casal Marià. Acabarà a les 20 hores i comptarà amb un berenar obert a tothom. A l'apat es podran assaborir menjars dels països d'origen de diverses olotines i olotins. "Fa més de 25 anys -recorden els organitzadors-, que a Olot hi conviuen persones musulmanes, però ha estat al llarg d'aquests últims anys que s'ha posat més atenció en aquesta religió, especialment a través dels mitjans de comunicació". Oposen que "la informació que ha arribat al conjunt de la població sobre l'Islam no ha estat sempre rigorosa i s'ha vist influenciada pels conflictes internacionals".

Per tal de contribuir a una coneixença més real del context musulmà el fòrum comptarà amb la participació de l'imam de la mesquita d'Olot, Rahal Hoummi, el professor d'Alcorà, Saja Touray i l'estudiosa del món musulmà Dolors Bramon.

El Fòrum Intercultural és un projecte organitzat des de la gent per crear espais de trobada entre les diverses cultures que conviuen a la ciutat. A la comissió organitzadora hi ha veïnes i veïns de Catalunya, Gàmbia, Marroc, Xile, i el Senegal. També s'hi adhereixen entitats com Unitat contra el Feixisme i el Racisme, Esplais de la Garrotxa, i Tambinara Jike Lemunu (El joves l'esperança de l'Àfrica),

El lema escollit pels organitzadors Tots i totes som Olot vol reivindicar la ciutat per a totes les persones que la conformen, independentment del seu origen, la seva llengua materna o el seu color de pell.

La intenció del fòrum intercultural és realitzar un esdeveniment a l'any amb l'objectiu de conèixer millor algun dels trets culturals de les persones que viuen a Olot.

La intenció dels organitzadors és que el fòrum propiciï contactes més enlla de la celebració puntual de l'esdeveniment.