La Fundació Drissa, especialitzada en la inserció laboral de persones amb malalties mentals, incorporarà -aquest 2015- l'atenció a domicili com una prestació més dins el Servei d'Habitatge de l'entitat. L'entitat vol oferir així una resposta professional a les persones que pateixen alguna malaltia mental, viuen a casa seva i necessiten un suport extraordinari per al desenvolupament de la seva vida quotidiana i dins la comunitat.

El nou servei, que es troba en procés d'inscripció, inclourà des de l'ajuda en totes les feines de la casa fins a qualsevol tipus d'acompanyament fora i dins del domicili o el suport amb la cura personal. També està pensat per donar suport als familiars en situacions adverses o quan no es puguin fer càrrec de la persona afectada. En aquest sentit, la Fundació oferirà avui una conferència organitzada per l'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques on s'explicarà el contingut de la nova cartera de serveis socials previst per aquest 2015. La sessió, que tindrà lloc a les sis de la tarda a l'Hotel d'Entitats de Girona, anirà a càrrec de la responsable de l'Àrea Social de la Fundació, Núria Fornalés, i d'un usuari del Servei d'Habitatge que explicarà la seva experiència.

Actuant des de 2006

Drissa va impulsar el Servei d'Habitatge l'any 2006 amb l'objectiu de facilitar la integració dels seus usuaris en la comunitat. Aquest servei consisteix en un pis ubicat a Girona on s'ofereix allotjament, supervisió i suport a persones afectades per un trastorn mental sever i amb problemes d'habitatge. El 2008 el servei es va ampliar amb la creació del Servei d'Autonomia a la pròpia llar, que consisteix en el desplaçament diari d'un professional al domicili de l'usuari per ajudar-lo i evitar així, que abandoni casa seva.