El pressupost de la regió sanitària de Girona per aquest 2015 és de 698.691.107 milions d'euros, un 3,02% més que l'any passat, segons va explicar ahir el conseller Boi Ruiz, que va participar en el Consell de Salut de la Regió Sanitària de Girona. En xifres absolutes, el creixement és de 20 milions d'euros i servirà per retornar part de la paga extra de Nadal que el Govern va suprimir el 2012 a més de fer inversions "importants", entre les quals destaquen el trasllat del laboratori regional de l'hospital Josep Trueta al Santa Caterina per a deixar espai a les urgències del centre o la construcció del segon CAP a Figueres.

Després de la trobada de l'òrgan de participació de la regió sanitària, el responsable del departament va explicar que cap a finals d'aquest mes estarà pràcticament enllestit el Pla Funcional del Trueta. Llavors, va explicar, es detallarà com quedaran tant el centre gironí com el de Salt.

Pel que fa a la gerència unificada del Trueta i del Santa Caterina, Ruiz va anunciar que trigaran "pocs dies" a anunciar-ne el nou responsable. L'anterior, Vicenç Martínez Ibáñez, va ser nomenat com a director gerent de la Vall d'Hebron de Barcelona fa un mes i, des que va assumir el càrrec el dia 2, compagina la feina als tres centres. El conseller va subratllar que el nou responsable del procés d'unificació dels dos hospitals treballarà en la mateixa direcció que s'ha dut fins ara, "perquè és un projecte que comença fa molts anys" i que "en molts serveis ja està consolidat".

Finalment, Boi Ruiz va destacar l'ampliació de l'horari de la unitat d'hemodinàmica del Trueta, ja que des d'aquest dilluns, presta atenció als infarts les 24 hores del dia. A l'hora de prendre la decisió ahir va explicar que es van tenir en compte criteris com el volum de pacients de la regió i el fet que el Trueta fa cirurgia cardíaca. Durant el primer dia de posada en servei, l'hospital de Girona va atendre dos Codis Infarts, però cap durant la franja nocturna.