L'Ajuntament d'Olot, en el darrer ple, va aprovar la mesura que obliga les entitats sense ànim de lucre a pagar l'impost de societats. L'origen de l'acord va ser una moció presentada pel PSC. Tots els grups hi van estar d'acord excepte el PPC. Júlia Sala (la regidora del PPC) va defensar que fa poc el govern de l'Estat ha modificat la llei. "El Ministeri d'Hisenda- segons ella- ha manifestat un canvi de forma, pel qual només afectarà aquelles associacions que tinguin ingressos superiors a 50.000 €". Abans era fins a 100.000 €.

Jaume Mir (PSC) va exposar: "Pensem que aquesta llei atempta d'una manera clara en la supervivència de moltes petites associacions que ja tenen problemes per tirar endavant". Va comptar que a Olot hi ha unes 200 entitats i va valorar que algunes d'elles es poden veure afectades per la llei. Mir va matisar que la moció no anava contra la transparència, sinó a favor de la supervivència del teixit associatiu.

"Això -va valorar Josep Berga (CiU)-, és un atac contra el teixit associatiu català". Va exposar: "A Múrcia i Canàries no els han fet ni pessigolles". Va considerar que la rebaixa a 50.000 € no tindrà excessives conseqüències. En tant que exemple, va exposar que les entitats que van pagar factures de més de 3.000 € per la contractació de grups musicals hauran de declarar-ho, si no volen ser multades.

Ignasi Muleras (portaveu del PxC) va assenyalar que el tema ja havia estat tractat al ple. En tot cas va puntualitzar: "Donem suport als grups esportius, a quasi totes les entitats i al teixit associatiu".

"Em sembla que és imprecindible -va afirmar Pere Gómez (ERC)- fer els passos possibles perquè aquesta llei no tiri endavant", i va opinar que la solució està en la independència.