La Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra han localitzat aquest dimecres a la matinada sans i estalvis al refugi d'Ulldeter tres excursionistes desapareguts. Els agents van iniciar la recerca a les onze de la nit prop de l'estació de Vallter 2000 i han localitzat hores més tard els tres homes, de nacionalitat francesa, al refugi situat a la cota 2.200. Segons els Bombers de la Generalitat, els tres nois van reservar plaça al de Núria però a última hora van canviar de plans pel mal temps i es van quedar al refugi d'Ulldeter. Va ser aleshores quan la responsable del refugi de Núria va avisar que els tres excursionistes no havien arribat.

Els tres excursionistes tenien la intenció d'arribar a Núria però com a conseqüència de les condicions meteorològiques adverses van optar per aturar-se al refugi d'Ulldeter i així ho van comunicar a un amic per SMS. Els Bombers, que no van rebre cap avís formal sobre la seva desaparició, van intentar acostar-se a la zona però la carretera estava impracticable i van deixar-ho per a aquest dimecres, ja que igualment s'havien de desplaçar a la zona a fer unes pràctiques.

Finalment, de matinada i un cop s'han netejat les vies d'accés, els Mossos d'Esquadra han pogut accedir al refugi d'Ulldeter i confirmar que els tres excursionistes es trobaven en bon estat. Després de la sortida del sol, han estat traslladats a una zona segura de l'estació de Vallter 2000.