Un total de 100.000 alumnes de les comarques gironines hauran passat aquest curs 2014-2015 pel programa educatiu "La sardana a l'escola", que enguany arriba a la dissetena edició i coorganitzen la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat. Aquest any, la seva realització va a càrrec de l'Associació Cultural La Talaia.

Cada curs escolar, prop de 100 escoles i aproximadament 8.200 alumnes participen en la campanya "La sardana a l'escola", que té com a objectiu fomentar el coneixement d'aquesta dansa entre els escolars de les comarques gironines.

L'activitat no suposa cap cost per a les escoles participants ni per als alumnes. El projecte compta amb un pressupost de 40.000 euros que el Departament de Cultura i la Diputació assumeixen a parts iguals, mitjançant la concessió d'una subvenció a l'entitat que s'encarrega de dur a terme el programa educatiu. En aquesta ocasió és La Talaia, que s'encarrega de dotar de contingut les activitats i d'ensenyar la sardana a l'alumnat de les escoles que s'hi inscriuen.