La demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha convocat un concurs per rehabilitat i adequar la seva seu, a l'edifici Pia Almoina. La convocatòria es va publicar ahir, està oberta a tots els arquitectes i societats professionals que estiguin col·legiats i la primera fase es tancarà el proper 20 de març.

El concurs té per objecte seleccionar la millor proposta per a l'actualització i la millora de l'espai de l'escala de l'edifici de la Pia Almoina, solucionant les patologies de deteriorament dels tancaments, millorant els aspectes d'eficiència ambiental, energètica i d'accessibilitat pel que fa als espais que serveix. Es tracta d'un concurs de projectes amb intervenció de jurat en dues fases, amb primes als participants seleccionats en la segona fase, i amb la contractació posterior al guanyador adjudicatari de la convocatòria.

La seu del Col·legi d'Arquiteces de Catalunya a Girona ocupa la Pia Almoina, un edifici de planta baixa i tres pisos, datat del segle XIV que acollia una institució benèfica característica del sistema urbà medieval.