Entre les principals actuacions estratègiques en infraestructures que el Ministeri de Foment i la Generalitat van acordar, òbviament hi ha el desdoblament de la N-II a la província de Girona. Tal com va explicar ahir el conseller de Teritori, Santi Vila, en la presentació de les actuacions, Foment ha reiterat el compromís que enguany tindrà redactats tots els projectes de desdoblament de la N-II que hi ha pendents -els del tram nord-. Així, l'Estat ha afirmat que el 2015 quedaran redactats els projectes de duplicació de la carretera entre Orriols i la Jonquera. Els projectes es dividiran d'Orriols a Bàscara i de Pont de Molins a la frontera francesa. Segons va destacar Territori, l'Estat compta adjudicar aquests trams el 2016.

Pel que fa a les variants, Foment preveu redactar també de cara al 2016 els projectes de variants de Bàscara i Pont de Molins, on la N-II sense estar desdoblada travessa els municipis i, per això, caldrà fer una modificació del traçat.

Malgrat tot, l'acord entre la Generalitat i Foment no concreta els terminis d'adjudicació per al desdoblament de les parts de la N-II que ja tenen els projectes redactats. De fet, el desembre passat, la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar que el gener començarien les obres de duplicació de la carretera entre Medinyà i Orriols, juntament amb els enllaços de Pontós i Garrigàs. Ara bé, la realitat és que l'Estat no ha formalitzat encara les adjudicacions.