S'anava embutxacant els diners d'una dona de 92 anys sense que aquesta se n'adonés. L'home va arribar a estafar gairebé 12.000 euros a la víctima amb un mètode ben senzill: ell era el gestor del seu patrimoni i es va quedar 26 mensualitats d'un immoble de Cassà de la Selva sense que ella ho sospités. Va estar estafant la dona des de l'any 2009 fins al 2014.

L'avís d'un familiar que es va adonar que la dona de 92 anys no havia rebut el lloguer d'un local del poble va ser clau pels Mossos d'Esquadra a l'hora d'investigar. Al cap de pocs dies, van poder aclarir què passava i això va culminar amb la detenció d'un home de 55 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Cassà de la Selva com a presumpte autor d'un delicte d'apropiació indeguda.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 17 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten cap a mitjans de febrer, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'una possible apropiació indeguda a una dona nonagenària. La víctima, propietària de diversos immobles, tenia les gestions derivades del seu patrimoni delegades a una gestoria de Cassà de la Selva.

A causa de la seva avançada edat, un familiar es va dedicar a revisar els comptes per tal de controlar i posar al dia les gestions patrimonials. Durant la revisió es va adonar que d'un lloguer d'un local del mateix poble no havia percebut algunes mensualitats.

Cinc anys estafant

En concret, la dona, de 92 anys, havia deixat de rebre el pagament del lloguer que li pertocava entre els anys 2009 i 2014. En total, la víctima va deixar de cobrar 26 pagaments per un valor total de 11.755 euros.

Davant d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van començar una investigació. Els agents van poder constatar que el gestor cobrava personalment en efectiu l'import establert del lloguer de forma mensual i posteriorment realitzava un ingrés al compte bancari de la víctima.

La policia va comprovar que durant cinc anys, el gestor s'havia apropiat de l'import de 26 mensualitats. Després de tenir ben clar què havia fet el gestor, dilluns de la setmana passada, els Mossos d'Esquadra de Girona van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte d'apropiació indeguda. Es dóna el cas que l'arrestat no comptava amb antecedents policials.

L'endemà de la detenció, el gestor va passar a disposició judicial i el magistrat del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, va decidir decretar la seva llibertat amb càrrecs.