26 de febrer de 2015
26.02.2015

Interior al·lega que es van seguir els protocols en la recerca dels dos joves morts a Campdevànol

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha admès al Parlament que hi ha punts de millora

26.02.2015 | 18:10
Familiars i amics de les víctimes s´han manifestat davant del Parlament.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha al·legat avui que els equips d'emergència van seguir els protocols en la recerca de dos joves que van morir intoxicats en quedar atrapats en el seu cotxe en una pista forestal de Campdevànol (Ripollès), encara que ha admès que hi ha punts de millora.

En una compareixença al Parlament, el conseller ha plantejat la pregunta sobre si la mort dels dos joves, el passat 14 de gener, obeeix a un "fatal accident" provocat per una "concatenació" de desgràcies o a una "negligència" o a "protocols inadequats", i ha conclòs que el "fatal desenllaç" és fruit d'una "desgraciada concatenació de diversos factors, part dels quals tenen recorregut de millora".

Espadaler ha destacat que el 112 va aplicar correctament els protocols en alertar en primer lloc el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos, i no els Bombers, perquè el noi que havia embarrancat amb la seva parella va trucar a emergències per demanar assistència sanitària, perquè la noia es trobava malament, sense advertir que haguessin patit un accident ni que estiguessin perduts en una pista forestal en una zona de difícil accés.

Segons Espadaler, el fet que es tardés 16 minuts a avisar els Bombers que els joves estaven desapareguts "no només és lògic, sinó que s'adequa als protocols", ja que, amb la informació facilitada pel noi en la seva trucada (a les 01.43 hores de la matinada), es va aplicar el protocol d'assistència sanitària en un lloc públic.

El conseller, que ha remarcat que el jutge de Ripoll (Ripollès) no ha obert diligències per aquest cas, ha admès encara que es poden abordar punts de millora i analitzar per exemple si, amb vista al futur, el 112 ha de demanar la geolocalització en totes les trucades, si s'ha d'avisar les autoritats locals o si cal dotar de vehicles 4x4 el parc de bombers de Ripoll. L'advocat de la família nega aquest extrem i afirma que hi ha obertes diligències per aclarir la seqüència dels fets que van tenir un fatal desenllaç.

"Des de la informació que disposem, no estem davant un mal ús de protocols ni de protocols erronis. Però no volem mirar cap a una altra banda, sempre podem millorar", ha remarcat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema