Una associació de joves d'entre 12 i 18 anys organitzada com a Racó del Robotaire han organitzat, per a aquest dissabte, la primera Jornada Girona+Tecnològica, amb la col·laboració de la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat.

La jornada es realitzarà a l'edifici Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la UdG, és oberta a tothom -la inscripció és gratuïta- i inclou activitats pensades tant per a mainada, com a joves i adults, professors, particulars o, fins i tot, empreses i institucions. El programa inclou conferències, tallers i una mostra de projectes.

Girona+Tecnològica també ha aconseguit incorporar una prova oficial de la VEX Robotics Competition, de la qual en sortiran participants en la final estatal d'aquesta competició de robòtica que es farà a Barcelona.

Guillem Martinez, del Racó del Robotaire, va destacar que la jornada va més enllà del concurs i que, sobretot, vol crear "un fòrum per difondre i compartir experiències en el camp de la robòtica", a partir de la pròpia experiència dels joves de l'associació que, com a equip Salvauth Park, han participat en sis campionats mundials de robòtica per a estudiants. En la presentació, tant el representant de la Generalitat, Pere Costa, com la regidora de Girona Isabel Muradàs van destacar l'esperit emprenedor dels joves.