L'aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2015 està encallada al Tribunal de Garanties Estatutàries per causa d'una impugnació del PPC. El fet preocupa Josep Maria Corominas, alcalde d'Olot per CiU, perquè sense el pressupost es retarda la inversió d'1 MEUR anunciada fa pocs dies pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. La previsió de l'Ajuntament és que la Generalitat comenci en dies una primera fase del vial destinada a tapar sots. Només aquesta etapa costarà 200.000 euros. Feta aquesta hauria de venir la principal d'1 MEUR, la qual necessita els pressupostos aprovats.

En tot cas la primera part, segons va dir Corominas a Ràdio Olot, suposarà una alteració important del trànsit a la ciutat. De moment, ha demanat que les obres es facin de dia i de nit o només amb un carril tancat. Corominas considera que les obres suposaran una feina important per a la Policia Municipal.

Es tracta d'una obra clau per un moment tan proper a les eleccions municipals. És a dir, la intenció és aconseguir el favor dels veïns amb la millora, però sense excessives molèsties que puguin invertir el propòsit incial.

La rellevància política del vial Sant Jordi es va demostrar al darrer ple, quan Clara Casanovas va reclamar un asfalt insonor per al vial. És un eix de 3,6 quilòmetres que està voltat de cases i que suporta bona part del trànsit pesat de pas per Olot.

Tot plegat suposa una conjunció d'elements que suposen una demanda de celeritat. Així doncs, la voluntat de l'Ajuntament és que l'obra estigui acabada, almenys la primera part, el 24 de març. Es tracta d'un dia, en què la Volta a Catalunya primer passa i després acaba a Olot.