Els treballadors d'Aena de l'aeroport de Girona van denunciar ahir deficiències de seguretat a la instal·lació de Vilobí d'Onyar per la "deixadesa" en inversions. Van criticar que l'equipament dels Bombers és obsolet i que cal repintar parts de la pista. Amb el suport dels sindicats CCOO i USO, els treballadors han presentat fins a cinc queixes davant la Inspecció de Treball i asseguren que la direcció de l'aeroport ha fet els ulls grossos, sense escoltar-los.

"Aena no a la inseguretat". Amb aquesta pancarta, que una quinzena d'empleats van passejar per tota la terminal, els treballadors van voler fer paleses una sèrie de mancances que, afirmen, fa temps que s'arrosseguen. El personal va manifestar que la falta d'inversions fa que la seguretat a l'equipament estigui en entredit tant per als empleats com per als usuaris; un fet que es va exemplificar amb diverses situacions que es viuen del dia a dia.

D'entrada, els treballadors van criticar que el material dels Bombers és obsolet i que el seu equipament és "incomplet". Un dels Bombers, Xose Deiros, va explicar que de cara al simulacre que s'ha de fer per normativa cada dos anys -que toca aquest març- la direcció vol que es condueixi "un vehicle que gairebé és per desguassar". Des dels sindicats, s'han presentat cinc queixes davant la Inspecció de Treball per aquestes mancances. A més, ahir van assegurar que també han dut la direcció de l'aeroport de Girona davant el Tribunal Laboral per no fer "una avaluació acurada dels riscos" per als treballadors. "Fins ara, Aena ens ha fet cas omís", va criticar el responsable de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Girona, Xavier Lao.

Els treballadors van voler acabar la protesta d'ahir davant un punt de l'aeroport que, segons van afirmar, és el clar exemple de la situació que viuen les instal·lacions. És un dels murs que tanca les pistes, part del qual es va esfondrar l'any passat després d'una ventada. El personal de l'aeroport va lamentar que la direcció el va deixar a mig reconstruir, posant-hi tanques per impedir-ne l'accés.

Mentrestant, ahir Aena va rebatre les queixes fetes pels treballadors de l'aeroport. Van assegurar que l'equipament compta amb "més cotxes de Bombers" dels que marca la normativa OACI -la d'aviació internacional- en un aeroport de la categoria de Girona i que tots els vehicles "estan plenament operatius". En relació al mur que el vent va tombar, Aena va explicar que la situació en la qual es troba actualment és provisional. Però que la tanca que s'ha posat a lloc per evitar que ningú accedeixi a pista "compleix la normativa" perquè, precisament, es va fer un estudi que així ho va acreditar.