26 de febrer de 2015
26.02.2015

Les vetlladores reivindiquen la seva tasca educativa amb alumnat amb dificultats

Reclamen un major reconeixement professional i que se les anomeni Auxiliars d'Educació Especial

27.02.2015 | 07:26

El sindicat UGT i representants del col·lectiu de vetlladores reclamen una major consideració laboral per a la seva tasca -que consisteix en atendre escolars que pateixen algun tipus d'afecció o discapacitat- i demanen que, per començar, se'n canviï el nom pel d'auxiliars d'educació especial. A part del reconeixement, darrere aquesta petició hi ha la voluntat és corregir un fet: que "el nom de vetlladores no existeix ni en les categories professionals dels conveni ni representa en cap cas la tasca que tenim encomanada" -argumenten-.

Les vetlladores majoritàriament són dones i, en nom de les que treballen a les comarques de Girona, denuncien que la seva feina depèn de les hores i el centre que els assigna el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Aquestes professionals reclamen que "l'atenció als infants amb dificultats ha de ser intensiva i continuada", motiu pel qual consideren que la Conselleria "any rere any abareteixi el cost del concurs atenent només la part econòmica i no vetllant per la qualitat".

Les seves peticions també n'inclou una d'adreçada a les empreses del sector, a les quals demanen que tinguin en compte que els seus "usuaris i clients" són alumnes "i que el tema que tracten és l'educació".

Després de remarcar aquest fet, UGT i les vetlladores van denunciar que "després de 5 anys consecutius de guanyar el concurs a base de retallar hores a les treballadores, per primera vegada ara plantegen un article 41 per acomiadament de treballadores per raons econòmiques o organitzatives".

Reivindicar a Ensenyament

El col·lectiu adreça les seves reivindicacions al Departament d'Ensenyament de la Generalitat perquè considera que en té "la darrera responsabilitat". Amb el suport de FETE-UGT, les vetlladores defensen que "som un col·lectiu de treballadores necessàries no solament pels nostres usuaris, que són alumnes amb dificultats, sinó també pel professorat i els pares d'alumnes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema