Els activistes anti-MAT van voler ser visibles ahir fins a les portes del castell de Perelada on es reunien tots aquells que han impulsat la infraestructura per dir "no ens aturarem".

Quinze persones se situaven sobre dues pancartes a l'aparcament davant les portes d'accés al recinte i un nombre molt superior d'agents dels Mossos d'Esquadra van muntar una barrera humana a l'entorn del l'aparcament, a banda de furgons policials als laterals per dissuadir de qualsevol moviment. De fet, només hi va haver quatre xiulets quan arribaven els vehicles oficials on s'intuïa que viatjaven Rayoy i Valls, i recriminacions als Mossos per la desproporció de la vigilància que diu els "criminalitza".

Durant la seva protesta, els activistes -que van anar a Peralada després d'un acte a Fellines- van desplegar diversos cartells davant de l'entrada del recinte, però un fort dispositiu policial -format per més d'una quarantena d'agents- no els va permetre avançar i van haver de cridar els seus lemes des d'un costat de la carretera, lluny de l'entrada.