Els veïns de Quart no s´han quedat amb els braços plegats i s´han mobilitzat per la tala que s´està produint al bosc de Can Ferriol. Després de la notícia que va publicar aquest dimecres Diari de Girona, un grup de ciutadans del municipi ha formalitzat una sol·licitud al Departament d´Agricultura per tal de demanar que s´aturi la tala que hi ha a aquest bosc, situat just a tocar del local social i de la zona esportiva de Quart. Els mateixos veïns també han començat una campanya de recollida de signatures en contra d´aquests treballs que, des de mitjans del mes de desembre, afecten una part del terreny de Can Ferriol, que és de titularitat privada, malgrat que disposa d´un camí que forma part d´una de les rutes de senderisme del poble.

A més de la sol·licitud que s´ha presentat a Agricultura, els ciutadans es preveuen reunir amb responsables del Departament a mitjans del proper mes de març. Així mateix, lamenten que de moment cap institució ha fet cas de la seva petició. Per la seva part, l´alcalde de Quart, Lluís Lloret, va afirmar ahir que «és una llàstima» que es «faci malbé» el bosc de Can Ferriol i va avançar que l´Ajuntament exigirà a l´empresa que està portant a terme la tala que garanteixi el pas als camins que passen pel terreny.

«Ens vam adonar d´aquesta tala quan l´empresa ja estava tallant els arbres», va assegurar Lloret, que va afegir que Agricultura no va notificar al consistori que havia autoritzat aquests treballs. «No vam tenir cap possibilitat de negar-nos-hi», va destacar l´alcalde, que va explicar que l´Ajuntament de Quart ja està parlant amb l´empresa perquè «el més aviat possible» torni a obrir el camí que travessa el bosc, que actualment es troba obstaculitzat, tal com va confirmar Lloret, per restes d´arbres, un tronc i també una cadena.

De fet, Lloret ja va avançar ahir que el camí hauria d´estar obert de nou «immediatament» i va informar que el consistori fixa com a límit la setmana vinent perquè això es compleixi. «Sinó, estudiarem algun tipus de sanció», va concloure. Lloret va explicar que l´empresa ha justificat la mesura de barrar el pas als camins perquè «els hi roben la llenya».

Tot i això, Lloret va lamentar que a l´empresa «se li ha donat un permís i ha agafat de més». El motiu, com va informar dimecres aquest diari, és que l´empresa està autoritzada a talar onze hectàrees de pi del bosc de Can Ferriol de Quart malgrat que, a mitjan gener, es va detectar que havia tallat dues hectàrees d´alzines en aquest terreny, sense tenir permís per fer-ho.