L'Audiència de Girona va jutjar ahir tres acusats d'atracar i tirotejar un home en un camí de terra d'Aiguaviva. Els processats, Miquel M. S., Javier A. V. i Eladio Antonio N. V., s'enfronten a 19 anys de presó per intent d'assassinat i robatori amb intimidació per ús d'arma de foc. Durant el judici, dos dels acusats, el suposat autor material del tiroteig Miguel M. S. i el conductor del cotxe, Eladio Antonio N. V., es van acollir al seu dret a no declarar. Tot i això, el secretari judicial va llegir les declaracions que els acusats van fer prèviament davant la policia i al jutjat d'instrucció, en les quals es desvinculaven del tiroteig i fins i tot asseguraven que el 28 de setembre del 2012 -data en la qual es van produir els fets- ni tan sols eren a Girona. El propietari del vehicle no va saber explicar però, per què al cotxe hi havia residus de pólvora i sang de la víctima. El tercer acusat va declarar al final del judici, tal com havia sol·licitat el seu advocat. Segons la víctima, aquest tercer ocupant del cotxe era l'únic que ell no coneixia, ja que els altres dos eren amics seus, i hauria estat qui li va robar la cartera que duia a la butxaca just abans que Miguel M. S. obrís foc.

La víctima va aconseguir fugir i sobreviure tot i rebre tres impactes de bala a la zona del coll i de l'espatlla i un quart tret va impactar al gluti. "El metge em va dir que estava viu de miracle", va assegurar la parella de la víctima. Com a resultat del tiroteig, la víctima va necessitar 120 dies per curar-se i li van quedar seqüeles com limitació de mobilitat a l'espatlla dreta i atròfia muscular. En l'aspecte psíquic, pateix un trastorn neuròtic per estrès posttraumàtic moderat.

Motius esconòmics

En el judici, celebrat a la secció tercera de l'Audiència de Girona, la víctima va assegurar que desconeixia el motiu pel qual el van atacar perquè considerava dos dels agressors amics seus. L'única explicació que li troba és que fos per diners perquè, segons va explicar al judici, uns dies abans del tiroteig va anar amb Miguel M. S. fins a Madrid a portar-hi un cotxe per una compravenda. "Allà em van donar 500 euros, dels quals a ell li'n vaig donar 100, però li vaig explicar que quan el tracte estigués tancat, m'havien d'ingressar 3.000 euros més. Només se m'acut que per això em disparessin", va exposar.

El fiscal i l'acusació particular demanen inicialment 19 anys de presó per als tres acusats: 14 per un delicte d'assassinat en grau de temptativa i 5 per un robatori amb intimidació amb ús d'arma de foc. A més, volen que indemnitzin la víctima amb 94.000 euros. Mentrestant, les defenses, que exerceixen els lletrats David Rocamora, M. Carme Gómez i Joan Pere Zapata, en demanen l'absolució.